Klachtenregio

Selecteer hieronder welke klachtenregio van toepassing is of waar u informatie over wilt hebben.

Hoofdpijn, migraine, maar ook duizeligheid, oorsuizen (tinnitus) en licht in het hoofd gevoel kunnen het gevolg zijn van problematiek in de nek/hoofdregio. Deze klacht is prima te verhelpen en weg te houden als de onderliggende problematiek wordt gevonden. Voor meer informatie over de behandeling klik hier of neem contact op. Meer informatie mbt de klachten hier

Kaakklachten kunnen bestaan uit pijn in de kaak, oor, hoofd en/of kiezen. Maar ook kan de kaak blokkeren; niet helemaal kunnen openen en/of niet helemaal kunnen sluiten van de kaken. Uiterst hinderlijk, maar gelukkig goed te behandelen met de juiste therapie gecombineerd met de goede oefeningen. Vragen omtrent kaakklachten? Neem contact op.

Nekklachten bestaan meestal uit pijn in de nek al dan niet in combinatie met een bewegingsblokkade en/of hoofdpijn en/of schouder/arm klachten. De klachten zijn vaak goed te behandelen door middel van Manuele Therapie al dan niet gecombineerd met Dry Needling of behandeling van de Trigger Points met de handen. (zie ook KANS)

Peesontsteking, slijmbeursontsteking, impingement en instabiliteit. Dit zijn veel gehoorde termen die gegeven kunnen worden aan bepaalde klachten die in de schouder voor kunnen komen en pijnklachten kunnen geven. Loopt u al langer dan een paar weken rond en worden de klachten niet minder of juist erger? Of heeft u al een keer een injectie gehad van de arts, maar heeft dit slechts tijdelijk geholpen? Twijfel niet langer en neem contact op voor een afspraak. De diagnose is snel gesteld en de behandeling kan al snel voor klachtenvermindering zorgen. Ook het doen van de juist oefeningen moeten eraan bijdragen dat de klachten niet alleen weggaan, maar ook zo goed mogelijk wegblijven. Vragen? Neem contact op.

Pijn in de elleboog komt regelmatig voor bij een zogenaamde ’tennisarm’ (buitenkant elleboog) en/of een ‘golfersarm’ (binnenkant elleboog). De pijn is vaak vooral voelbaar bij het heffen/tillen van een voorwerp of gewicht. Na een val/trauma of operatie kan een elleboog nogal eens erg stijf worden. Dan is buigen en/of strekken van de elleboog moeilijk en lukt niet volledig in vergelijking met de niet aangedane kant. Vaak zijn deze problemen prima op te lossen met het losmaken van de aangedane spieren en/of gewrichten. Via het doen van de juiste oefeningen kan het herstel worden bespoedigd.

Vragen? Neem contact op.

Klachten in deze regio kunnen uit de nek komen, maar ook spontaan lokaal ontstaan. De klachten kunnen bestaan uit pijn in de pols bij druk zetten op de hand en pols onder een bepaalde hoek of in een bepaalde houding. Vaak zijn de klachten hier het gevolg van een val of trauma; meestal kan het lichaam zelf herstellen, maar zo niet dan is behandeling vaak de uitkomst. Ook vinger of duimklachten kunnen vervelend zijn; triggerfinger of duimpijn zijn veel voorkomende klachten. Ook dit kan vaak door middel van de juiste oefeningen en behandeling verholpen worden.

Lage rugklachten, spit, ischias, hernia. Genoeg benamingen voor één regio. Maar het komt vaak op hetzelfde neer; stijf en pijnlijk gevoel bij opstaan en/of bukken. Met een paar dagen is meestal de ergste pijn weer verdwenen en neemt de bewegelijkheid toe. Mocht het niet over gaan of langer dan een week duren is er vaak meer aan de hand en kan het zijn dat de spieren en/of gewrichten dusdanig vastzitten dat het niet uit zichzelf over gaat. Gelukkig heeft behandeling meestal snel resultaat en mede door het doen van oefeningen kunnen de klachten steeds meer onder controle gebracht worden. Manuele Therapie in combinatie met Dry Needling heeft vaak prima effect. Vragen? Neem contact op

Heup en/of liesklachten kunnen erg vervelend zijn omdat het vooral bij het draaien, strekken of buigen van de heup voelbaar is. Dat betekent in het dagelijks leven pijn tijdens of na aktiviteiten als opstaan, traplopen en/of sporten. Deze klachten hebben vaak langer de tijd nodig om te genezen, maar door middel van de juiste therapie en oefeningen is het veelal prima te verhelpen. Vragen? Neem contact op

 

Knieklachten kunnen acuut zijn bij een val, verdraaiing of ongeluk. Hierbij kan het zijn dat er een of meerdere structuren beschadigd raken. Vaak is deze ‘acute fase’ minder geschikt voor fysiotherapeutische behandeling omdat het lichaam zelf aan de slag moet al dan niet na een eventuele operatie. Mochten er klachten blijven en het lichaam lijkt het niet ‘op te kunnen lossen’ is therapie juist vaak wel een goede oplossing van de klachten. Vaak is een goede opbouw van de belastbaarheid dmv de goede oefeningen op het goede moment in het herstel de beste oplossing. Vragen? Neem contact op.

Enkel en/of voetklachten kunnen komen door een trauma zoals een verzwikking. In deze fase kan met de goede begeleiding en behandeling ervoor gezorgd worden dat het herstel zo optimaal mogelijk verloopt. Bij langdurige klachten als bijvoorbeeld achillespeesproblemen of hielspoor is meestal een hele andere aanpak nodig. Een combinatie van Manuele Therapie, Dry Needling en de goede oefeningen bieden hiervoor meestal een prima oplossing. Vragen? Neem contact op.

Hier onder een afbeelding van de meest voorkomende pijnlocaties bij klachten van de voetzoolregio