Aandoeningen

Aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat kunnen langdurig van aard zijn. De ‘aandoening’ is vaak de benaming vanuit de medische visie en/of de diagnose van de huisarts/verwijzer. Omdat het als aandoening wordt benoemd kan dit de suggestie wekken dat je ermee ‘moet leren leven’ of dat het ‘de leeftijd’ is. Dit terwijl er in het gros van de gevallen prima met de juiste behandeling van af te komen is. Mocht er een aandoening niet bijstaan of mocht u vragen over een of meerdere aandoeningen hebben, neem gerust contact op.

Selecteer hieronder de aandoening waar u meer informatie over hebben wilt.

Hoofdpijn, migraine, maar ook duizeligheid, oorsuizen (tinnitus) en licht in het hoofd gevoel kunnen het gevolg zijn van problematiek in de nek/hoofdregio. Net als de andere klachten vermeld op deze site, is deze klacht prima te verhelpen en weg te houden als de onderliggende problematiek wordt gevonden. Voor meer informatie over de behandeling klik hier of neem contact op.

Voorheen ook wel RSI genoemd, maar tegenwoordig KANS. De naam zegt genoeg; klachten aan arm(en), nek en schouder(s).

Vaak als gevolg van beknelde zenuw(en) en/of bloedvat(en). De klachten kunnen bestaan uit tintelingen en/of pijn in de arm(en), vaak in combinatie met pijn in de nek/schouderregio. 

Deze klachten zijn vaak prima te verhelpen door de verantwoordelijke spieren en gewrichten los te maken. Ook is het doen van de juiste oefeningen aan te raden.

Wilt u zo snel mogelijk van deze klachten af, en ook van deze klachten af blijven? Neem dan contact op.

Tintelingen, vermoeid gevoel, pijn bij heffen van de arm en doof gevoel en krachtverlies in de hele arm, of een gedeelte van de arm, horen onder andere bij de mogelijke symptomen die bij dit probleem voelbaar zijn. 

De klachten kunnen worden veroorzaakt door beknelling van de vaat-zenuwbundel die vanuit de nek de arm inloopt. Aangezien opereren in veel gevallen weinig verbetering geeft, heeft therapie de voorkeur. Vaak is de combinatie van Manuele Therapie en Dry Needling succesvol bij het verhelpen en voorkomen van deze klachten. Vragen? Neem contact op.

Een Frozen Shoulder treedt met name op bij vrouwen rond de overgang, maar kan (ook bij mannen) na een trauma of operatie ontstaan. Onbehandeld duurt deze aandoening gemiddeld een jaar.

Meestal is aan een kant de schouder erg stijf en beperkt in alle bewegingsrichtingen, in de eerste van de drie fases is pijn het voornaamste symptoom.

Gelukkig is met de goede behandeling hier vaak een oplossing voor te vinden; manuele technieken, oefeningen en indien nodig via de arts een injectie met ontstekingsremmers kan deze klacht verhelpen.

Deze aandoening staat op de zogenaamde ‘chronische lijst’ welke vanaf de 21e behandeling recht geeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Vragen? Neem contact op.

Pijnklachten in de schouder met name bij het zijwaarts en/of voorwaarts heffen van de arm, meestal veroorzaakt door een inklemming/impingement van de structuren tussen het schouderdak en de schouderkop. 

Met name een combinatie van Manuele Therapie, Dry Needling en de goede oefeningen zorgen vaak voor een prima oplossing van het probleem.

Als uw klacht hier erg veel op lijkt neem rustig contact op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

Pijn aan de voorkant van de borstkas, meestal bij het borstbeen, veroorzaakt door blokkade(s) in de borstwervelkolom en/of ribben. Prima te verhelpen door middel van Manuele Therapie in combinatie met de goede oefeningen. Neem contact op voor een afspraak om snel weer van deze klacht af te zijn.

Zowel in de nek als in de onderrug klachten veroorzakend, maar vooral bekend van de onderrugpijn gecombineerd met beenpijn en/of uitstraling tot en met uitval van het been. Een hernia wordt tegenwoordig niet snel geopereerd. Op termijn is het doen van oefeningen gecombineerd met de goede therapie vaak minstens zo effectief. De combinatie van Manuele Therapie, oefeningen en preventie zijn met name bij de langdurige herniaklachten effectief. Vragen? Neem contact op.

Een jumpers knee is een overbelastingsblessure. Het betreft een peesaanhechtingsprobleem aan de onderzijde van de knieschijf. De aandoening komt veel voor bij sporten met veel sprongbelasting, zoals volleybal en basketbal, maar kan ook bij andere sporten voorkomen zoals hardlopen, voetbal, tennis, hockey, etc. Door middel van Manuele Therapie gecombineerd met Dry Needling en de goede oefeningen kunnen deze klachten vaak prima opgelost worden. Vragen? Neem contact op.

De term shin splints, ook wel tibialis posterior-syndroom genoemd, is een verzamelnaam voor een aantal overbelastingsletsels, die zich in het middelste en onderste deel van het scheenbeen (tibia) kunnen manifesteren.De voornaamste klacht is pijn en wordt meestal aangegeven op het middelste en onderste derde deel van het scheenbeen. De pijn kan ook lager, tot aan de binnenenkel langs, worden gevoeld. Het kan ook hoger, zelfs tot aan de knie. De pijn is vaak scherp van karakter, en er kunnen ‘steken’ gevoeld worden. 

De oorzaak kan liggen in een verkeerde trainingsopbouw, maar ook bijvoorbeeld een verkeerd (hard)looppatroon.

Behandeling is vaak effectief en vaak snel te verhelpen met een combinatie van Dry Needling en de goede oefeningen. Vragen? Neem contact op.

Bij achillespeesklachten treden er in eerste instantie alleen direct na het sporten lichte pijnklachten op die na een paar uur weer verdwijnen. De pijn in de achillespees concentreert zich meestal enkele centimeters boven de hiel. Als deze klachten genegeerd worden kan de pijn aan de achillespees verergeren en aanhouden. Bij een warming-up kunnen de pijnklachten soms weer tijdelijk verdwijnen, om na de training weer terug te komen. In ernstige gevallen is de pijn continue aanwezig, en verdwijnt deze ook in rust niet meer.

Vooral na rust of ’s ochtends kan het gebied rond de pees en de pees zelf stijf aanvoelen. Tenslotte kan de pees wat gezwollen zijn. Deze hardnekkige klacht is vaak goed te behandelen. De combinatie van Dry Needling, Manuele Therapie en de goede oefeningen bieden vaak de oplossing. Vragen? Neem contact op.

Bij hielspoor heb je last van pijn onder de hiel, vooral ’s ochtends, bij auto rijden of na langere tijd stil zitten. Ook tijdens en/of na (hard)lopen kunnen pijnklachten optreden.

Rekoefeningen kunnen helpen, maar lossen het probleem meestal niet structureel op. Manuele Therapie en de goede oefeningen zijn vaak een snelle maar ook langdurige oplossing voor deze klacht. Vragen? Neem contact op.